Brownies biasanya dipotong 4 segi yg berasal dr AS dan sgt popular di negara itu. Tapi kalau korang sekalian nk buat bentuk laen pn OK, bentuk lurve ke (buat org tersayang) br style kn2...datapi sekarang ia diminati di merata2 dunia dan dah menjadi trend tempahan. Brownies mempunyai lapisan yg nipis dan padat dan agak rapuh selepas dibakar akibat pengkkaramelan gula. Kelainan brownies adalah pd teksturnya. Ini kerana kandungan brownies lebey kaya dgn kandungan coklat dan gula berbanding kek (Tapi masih boley diterima tekak, sbb manis nyer bukan ler manis sgt.......so yummy ok)
Nie brownies hasil oven antik aku (sebelum di letakkn dalam paper cup) |
8'inch size Choc Brownies sedia tuk dihantar pada kawan mama |
suka lh bebanyak....klu ada yg suka, org yg membuat nyer tue....lg lh suka. weeee~ (^ ~)
No comments:
Post a Comment